logo



Bu icerik telif hakki sikayeti sebebiyle sitemizden kaldirilmistir. Diger iceriklerimize goz atabilirsiniz Anasayfa


Fatmagülün Suçu Ne 68. Bölüm izle

Özet: Fatmagül ile Kerim, Mustafa’nın hüküm giymesiyle biraz olsun rahat bir nefes alıyorlar ama yaşananlardan ötürü kaygıları tam olarak bitmiyor. Fatmagül ile Kerim, Mustafa’nın hüküm giymesiyle rahat bir nefes alırlar ama, diğer suçluların hala kaçak durumda olmaları, yaşanan huzursuzluğun tam anlamıyla bitmesine izin vermemektedir. Selim’le Erdoğan’ın bilinmeze yolculukları çok zor şartlar altında devam ederken, Reşat Yaşaran da hapishane de zor günler geçirmektedir. Onun yokluğundan yararlanmaya çalışan Münir, gizli hesaplar peşine düşmüş, bu durumu kendi lehine kullanmaya başlamıştır. Doğacak bebeğiyle yapayalnız kalan Asu, eski kocasının peşine düşmesiyle yeni bir tehditle karşı karşıya gelmiştir. Mustafa’nın isteği üzerine hapishanede gerçekleşen görüşmede Asu, en büyük darbeyi alır. Kerim ve Fatmagül, yollarındaki engeller birer birer ortadan kalktıkça birbirlerine daha çok yaklaşmaktadırlar. Erdoğan’la Selim’in yurt dışına kaçtıkları haberi geldiğinde de, onların da bir gün cezalarını çekeceklerine dair umutlarını inançla korumaya devam ederler. Gül Mutfağı’ndan kaçan Lodos’u aramaya çıktıklarında, birden kendilerini hayallerini gerçekleştirecek yerde bulurlar.
EVA demiş ki;
Szzy anecim nasilsin tabik anne demek isterdim ve böyük ablama bende selam iletersi canim annem ben size afk sayfasindada yazacam öpiyorum seni ve ben seni görmesemde cooooooooook sevdim anne.

0   0

sezzy demiş ki;
Evacim,canim@:))dun gece AFK.de yoktun. Tabi ki icinden nasil geciyorsa oyle yaz bana,ister sezzy anne istersen sezzy abla de, benim kizim senden buyuk:))) sen de kucuk kizim olursun:)))

0   0

EVA demiş ki;
Szzy anne cim size afk sayfasimdada yazmak istiyorum nediyorsunuz olurmu yazmaq

0   0

EVA demiş ki;
Szzy anne cim nasılsın kaç zamandi girmiyordum sezzy anne cim size anne demeyimme kızıyorsunusa demeri abla diyerim amma beni size anne demeyi cooook hoşuma geliyor MARAL CİM nasilsin seninle taniş oldum olmasına ama heç sana yazamadim kendinen bahs edermisin öpiyorum ikinizide

0   0

maral demiş ki;
arkadaşlar ben bir kadın olarak kendi önlemlerimizi alma adına yazdım o satırları. tecavüze uğrayan bir kesimde başkalarının nazarında onların dilinde o yolun yolcusu niteledikleri aslında masumane kendi hayatlarını yaşayan insanlar. o yazıya başlarken de bu konunun tecavüzün gölgesi altında kaldığından bahsettim. fg ile veya bu dizi ile neden sonuç ilişkisi kurularak yazılmış satırlar değil. ayrıca toplumda tecavüzün kendisinden önce kime yapıldığı daha çok konu ediliyor. mağdurun olay sonrası hayatını da etkiliyor. bu nedenle haksız yere suçlanan, dışlanan kadınlar var. toplum içinde sivrilmemekle tutucu, muhafazakar olmayı eşdeğer tutmadım. sadece ruhsal yönden hasta insanlar tecavüz etmiyor. karşısındakinin konumuna bakarak bu olayı gerçekleştiren insanlar da mevcut. daha dikkatli olalım, birilerinin hedefi haline gelmeyelim diye o satırları yazdım. tabi bu satırlar bu dizinin yorumlarında olunca fg bağlantısı var mı diye düşünüyorsunuz. hayır yok. bir kadın olarak bu toplumda yaşamanın, başkalarının gözünde saygınlık kazanmanın nelere bağlı olduğunu hepimiz biliyoruz. çevremiz kadınla iletişim kurmayı beceremeyen erkeklerle dolu. kurtlar sofrasında kuzu olmadan yaşayabilmek adına biz kendimiz ne gibi önlemler alabiliriz? meselenin özü bu. üstelik içimizdeki davranışlarına dikkat etmeyen insanlar başkalarıyla paralellik kurup genelleme yapmasına neden oluyor. tecavüz olmasa bile taciz olayıyla karşılaşmayan bir kadın var mı acaba? karşıyız demekle korunmuş olmuyoruz. bizim dışımızda, isteğimiz haricinde gelişen bu olaylarda kendimizi koruma adına görsellik olarak daha temkinli olmak acaba bir nebze bize fayda sağlar mı? anlatmak ve anlamak istediğim buydu. burada siz erkeklerin dürüstçe kadına bakış açısı ne kadar samimiyetle konuşulabilir? kimse bana terazimiz herkesi eşit tartar demesin. gerek çevremde, gerekse görev aldığım sosyal projelerde kadın ve erkeğe yöneltilmiş anket sorularında çıkan sonuçlar çok şaşırtıcı. evlenilecek ve eylenilecek kadın tiplemesini ben icat etmedim. özellikle taciz öncesinin düşüncede oluşum safhasının görüldüğü olaylar da var. bir internet videosunda küçük bir çocuğun kadına yönelik küfür ve taciz sözleri en çok tıklanan ve beğeni taşıyan videolar arasındaydı. yapılan yorumlarda çocuğun şirinliği önplana çıkmış kimse durun ne oluyor nasıl bir videodur dememişti. toplumdaki bu yaraya kim tuz basıyor? veya aklımızda klişeleşmiş hareket ve giyim tarzlarında uç hareketleri yapanları değerlendirmeniz nedir? ben dürüstçe kendi görüşlerimi yazdım sadece.

0   0

anka demiş ki;
Bu son cümlem maral sanaydi.Yazilarin güzl bir türkceyle yazilmis, bos biri degilsin ama biraz fazla tutucu degilmisin acaba?

0   0

tayfun demiş ki;
cihan usta,tam tersine son yillarda hayvanlari koruma denekleri cok iyi calisiyor.tamam illaki kucagina almazsin ama hayvannlarinda bu evrende yasamaga hakki vardir .hayvanlari sevelim. cok degerli arkadasmiz esin önder bu calismalarini takdir ediyoruz...

0   0

sezzy demiş ki;
Sevgili Maral, bir kadin olarak ben de giyim,oturma kalkma ve davranislarimizi olculu sinirlar icinde kullanmamizin cok onemli oldugundan yanayim, ne kadar normal giyinsek bile zaman zaman ustumuze dikilen gozleri gormezden gelerek davranislarimizi bozmuyoruz. Ama ne kotudur ki Ataturkcu ifadeyle giyinen bir bayan da kapali bir bayan da boyle tacizcilerden nasiplerini aliyorlar, bu tipler erkek olduklari icin herzaman nedense onalr akarsi bir gormezlik veya hosgoru oluyor, erkektir ne yapsa yeridir der gibi bir anlayis var sanki. Onlara yonelik cezalar daha agir olursa belki bir derece olsun boyle birseye kalkismak istediklerinde bir duraklama dusunme payi olur, ama turistlere bile tezavuz edip sonra da o kadini oldurenler de coktur. Gecenelrde baska bir haber sitesinde aklimda kaldiysa galiba Peruda 3 kisi bir genc kiza tecavuz etmisler ve sonra da kizi oldurmak icin yakmislar, bunlar nasil yaratiktirlar ben hala anlayamiyorum, kizin galiba yuzde 45i yanmis durumda ve cok aci cekiyor, annesi onun aci icinde beni kurtarin diyen goruntulerini herkesle paylasmak istemis ama hala bu videoyu izleyemedim:((( Daha bilmedigimiz ne kadar madurlar vardir, kimisi butun hayati boyunca yasadigi seyler kurtulamiyor, tum yasamini etkiliyor, kimi hayatini kaybediyor, kimi de susup kimse bilmesin diyor, Fatmagul gibi hakkini aramak isteyen kac kadin cesaretle sesini duyurabiliyor ki.Hele 13 yasinda kucuk bir kizin davasinda kendi istegi ile birlikte oldu diye sok edici bir karar cikarsa kac tanesi boyle bir seye cesaret edebilir. Herkese ibret ve ornek verici bir karar alinsin ki bu pislikler de durdurulsun.Yoksa daha cok Fatmaguller olmaya devam edecek:(((

0   0

anka demiş ki;
maral en son yorumuna pek katilmiyorum. Fatmagül tecavüzü hak ettimi? FG kiskirticimi giyinmisti? Yada oturmasina kalkmasina dikkat etmeyen, kiskirtici dedigin tarzda giyinen bir kadin varsa ve tecavüze ugramissa, bu tecavüzu hak ediyormu? cihan uste senin yorumun ise ictigim kahveyi püskürtum, az kalsin boguluyordum:) Nasil yani köpek muhabbeti, bundan rahatsizmi oldunuz? Insanlarin köpek bir hayvani sevmesi bir dizide gösteriliyorsa ne güzel. Önce hayvanlari sevelim ki insanlarida sevebilelim... Yazilarin güzl bir türkceyle yazilmis, bos biri degilsin ama biraz fazla tutucu degilmisin acaba?

0   0

cihan usta demiş ki;
Bu kopek muhabbetide nerden cikti? ben bunu hic sevmedim. ben bes sene turkyede kaldim ve turkceyide o zaman ogrendim, ama turk ayilelerin arasinda, hic bir zaman boyle kopek kucaklama ve kopek sevmeyi gormedim bence cok anlamsiz ve sacma gosterilerdir bunlar.

0   0

Daha Fazla Yorum
Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler