logo

Kurt Kanunu 9. Bölüm izle

Özet: Bayram sabahı gelip çatmıştır… Kara Kemal ve Abdülkerim, sığındıkları Semra Hanım’ın evinde odalarından çıkmadan beklemektedirler. Hasip Ağa ise Derviş Kahya ile görüşür. Niyeti, Küçük Efendi’ye saklanacak daha emniyetli bir yer bulmaktır. Suikast teşebbüsü soruşturması için gelen yeni komiser Memetçe, Cevdet Bey’in keyfini oldukça kaçırır. Memetçe, Cevdet Bey’in Küçük Efendi’ye karşı neden bu kadar hırslı olduğunu çok iyi bilmektedir. Küçük Efendi ve Abdülkerim’e yeni bir haber ve paket ulaştırılması gerekir. Ballı Naciye, bu sefer Gurbet Hala’yı yalnız göndermeye niyetli değildir.
Ýsmail demiş ki;
Bölüm içerisinde bahsedilen, Bestekar Hacı saadettin bey diye anılan kişi, Saadettin KAYNAK tır. Bestekâr Hacı Hafız Sadettin Kaynak Sadettin Kaynak (d. 1895, İstanbul – ö. 3 Şubat 1961, İstanbul), klasik Türk müziği bestecisi. Ali Alâaddin Efendinin oğludur. 1895 yılında İstanbulun Taşkasap semtinde doğmuştur. Sesinin güzelliği nedeniyle genç yaşta hafız olmuştur. Öğretmenleri; Hafız Melek Efendi, Kasımpaşa Küçükpiyale Cami İmamı Hafız Cemal Efendi, Neyzen Emin Dede ve Muallim Kâzım Uzdur. Dinî müzik ile din dışı müziği birlikte yürütmüş; ilk bestesi olan hüzzam şarkısı "Hicran-ı Elem"i 1926 yılında yazmıştır. İlk Türkçe ezanı da seslendiren Saadettin Kaynaktır. Müzik eğitimini İstanbul Üniversitesinde tamamlamış ve daha sonra Güney Doğu Anadoluda yerel müzikler üzerine araştırmalar yapmıştır. 1940-1950 yılları arasında seksenin üzerinde film müziği bestelemiştir. 1955 yılında felç geçirmiş; 3 Şubat 1961 tarihinde İstanbulda Haydarpaşa Numune Hastanesinde ölmüştür. Merkez Efendi Mezarlığında gömülüdür. Saadettin Kaynakın vasiyeti: “ Bu evde benim bir pardösüm, iki kat elbisem, bir bavulum, bir radyom, bir buzdolabım var. Bunları Gülfiye (eşi)ye bırakıyorum. Benim evimde birikmiş param yoktur. Emri hak vaki olduğu zaman Sıraselvilerdeki apartmanımın 1, 3, 9 numaralı dairelerinden kiralar alınıp cenazemin teçhiz ve tekfinine (kefenleme işlemi) sarf edilsin. Cenaze namazım Nuruosmaniye Cami Şerifinde kılınsın. Merkezefendide kabrim hazırdır. Kabir taşımı Gülfiye yaptırır. Yazılacak şey şudur: Sultanselim Cami Şerifi Başimamı ve Sultanahmet Cami Şerifi İkinci İmamı ve Hatibi Meşhur Bestekâr Hacı Hafız Sadettin Kaynakın ruhuna fatiha. ” Sadettin Kaynak, vasiyetinde sözü geçen Sıraselvilerdeki apartmanı varlık vergisiyle zor duruma düşen bir vatandaştan satın alır ve ölünceye kadar eski sahibinden kira almaz. 42 ayrı makamda yazdığı 330 kadar eseri bulunmaktadır.

0   0

Murad demiş ki;
Surati kirli sakalli ve katil suratli tipleri nerden bulur bunlar? cok yazik tarihi sahsiyetleri bu kafalarina sapka dahi giymeyi beceremeyenlere rol olarak vermek cok yazik

0   0

Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler