logo

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam 15. Bölüm izle

Özet: Kıyam; III. Ahmet’in tahtta olduğu, Osmanlı’nın Avrupa ile ilişkilerini savaş alanlarından diplomasi alanına kaydırma çabalarının yaşandığı bir dönemde geçmektedir. Her geçiş ve yenilenme dönemi gibi bu dönemde de, kışkırtmalara açık duran statükocularla ve yenilenmenin iyileşme olduğunun farkında olan değişim yanlıları arasında kanlı bir hesaplaşma yaşanmaktadır. Bu kanlı hesaplaşmaya başka devletlerin istihbarat teşkilatları da fiilen katılır. Hikâyemizin kahramanlarından eski bir solakbaşı olan Murat; karısının ısrarı üzerine silahını bırakmış, kendi küçük ve mutlu dünyasına çekilmiştir. Karısı Goncanigar’ın, Şeyh’in öldürülmesine tanık olması ve Acem’in gönderdiği adamların ‘tanık olduğu için’ Goncanigar’ı katletmesiyle, Murat kendini olayların içinde ve tarafında bulur. Acem Şahı kendi oğlunu şehzade olarak Osmanlı tahtına geçirmek istemektedir. Bunun için de “düşmanımın düşmanı dostumdur” şiarıyla Kasım ve Canseza’yı görevlendirir… Canseza’nın Murat’a âşık olması Canseza’yı intikamı ile aşkı arasında bırakır. Babasının intikamı için yolan çıkan Kasım, intikam arzusuna saplanıp kalır ve kendi sonunu hazırlar… Acem Şahı birçok koldan saldırmaktadır. Bu saldırıların vurucu gücü ise zamanında kimsenin pek de hesaba almadığı bir hamam tellağı olan Patrona Halil’dir.
firuzeci demiş ki;
Omrumde bu kadar kotu bir dizi izlemedim. Verilen paralara yazik. Izleyenlere de sabir diliyorum...
28.11.2012 - 05:35
0   0

Sancak demiş ki;
İbrahim kesinlikle katılıyorum ilk sezonu tek nefeste ızledım fakat gel gelelım ozcan denız gırınce dızının konusu bellı oldu. Muhtesem YY 2.
26.11.2012 22:56:39
0   0

ibrahim demiş ki;
diziyi sezon finaline kadar guzel cevirmisler ama ozcan denizin gelmesi diziyi berbat etmis
18.11.2012 04:51:46
0   0

Garli demiş ki;
Ismail kardes malum ki senin sanatten basin cikir. Ounculari lutfen bos ver ve bu dizinin degerli muhtevasine dikket et. Bence o islahat behsi cok gozel. Beatuna katiliyorim, cok yararli bir dizi. Sevinc, ozcan kim? onun roli ne?
16.11.2012 13:52:45
0   0

mc demiş ki;
gaz yagli tesla lambalari.. senaryoda o doneme iliskin olmiyan deyimler. kimi kime "yazmislar". bu kadar harcama ile bu kadar kotu filmi ancak devlet yapar.cocukca kurgu sozde sive diyen bozuk turkce ozellikle rum kadinda.. iler tutar yani olmiyan bir dizi. trt paramizi kotu harciyor.
13.11.2012 11:36:49
0   0

sevinc demiş ki;
diziye bayiliyorum ozcanda zaten bir baska keske hep boyle devam etse azerbaycandan sevgiler turkiye
13.11.2012 09:04:35
0   0

ismail demiş ki;
hic yakismamis baska oyuncumu bulamadilar ozcan denizi getirmisler. severek izledigim diziyi berbat ettiler. zaten ne zaman guzel bir dizi ciksa birileri cikip icine ediyor. birinci ile ikinci parcayi izledim icimden ucuncu parcayi izlemek gelmedi.
13.11.2012 02:04:26
0   0

Beatum demiş ki;
Ekranlardaki açık ara en kaliteli Osmanlı dönem dizisi. Gerçeğe daha yakın ele alınışı, kurgusu ve sırf seyirci çekmek için belli başlı bir kaç noktaya bağlı kalmayışı bu diziyi sevme sebeplerimden yalnızca bazıları. Umarım bu şekilde sürdürülür ve biz de izlemeye devam ederiz.
12.11.2012 20:59:43
0   0

Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler