logo

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam 16. Bölüm izle

Özet: Kıyam; III. Ahmet’in tahtta olduğu, Osmanlı’nın Avrupa ile ilişkilerini savaş alanlarından diplomasi alanına kaydırma çabalarının yaşandığı bir dönemde geçmektedir. Her geçiş ve yenilenme dönemi gibi bu dönemde de, kışkırtmalara açık duran statükocularla ve yenilenmenin iyileşme olduğunun farkında olan değişim yanlıları arasında kanlı bir hesaplaşma yaşanmaktadır. Bu kanlı hesaplaşmaya başka devletlerin istihbarat teşkilatları da fiilen katılır. Hikâyemizin kahramanlarından eski bir solakbaşı olan Murat; karısının ısrarı üzerine silahını bırakmış, kendi küçük ve mutlu dünyasına çekilmiştir. Karısı Goncanigar’ın, Şeyh’in öldürülmesine tanık olması ve Acem’in gönderdiği adamların ‘tanık olduğu için’ Goncanigar’ı katletmesiyle, Murat kendini olayların içinde ve tarafında bulur. Acem Şahı kendi oğlunu şehzade olarak Osmanlı tahtına geçirmek istemektedir. Bunun için de “düşmanımın düşmanı dostumdur” şiarıyla Kasım ve Canseza’yı görevlendirir… Canseza’nın Murat’a âşık olması Canseza’yı intikamı ile aşkı arasında bırakır. Babasının intikamı için yolan çıkan Kasım, intikam arzusuna saplanıp kalır ve kendi sonunu hazırlar… Acem Şahı birçok koldan saldırmaktadır. Bu saldırıların vurucu gücü ise zamanında kimsenin pek de hesaba almadığı bir hamam tellağı olan Patrona Halil’dir.
sezzy demiş ki;
Basrol oyuncular gitmi, yerlerine ynlerigelmis, Ozcan Deniz.in dzileri guzel olur, bakalim b diziyi kutarabilece mi??? Htice Sultanin bile rolu degismis entrikaci biri olmus. Seyhan ve esinin savasci giysileri ile dogus goruntuleri ve baslarindaki hoca bana nedense arayicinin efsanesini animsatti. Tarihi bir diziden cok bir masala benziyor sanki.
24.11.2012 05:20:21
0   0

iki cift kelime demiş ki;
Cok basarili devamini dilerim ..
22.11.2012 01:17:16
0   0

Garli demiş ki;
Cok derin meseleler one cikyor. O seikolislam olan cok guzel oyuncu. Ibrahim da ayni sultan sulyman pasasi gibi ilmli birisi. Mevlana siyirleri cok guzel. Umarim o tartismayi anladiz
20.11.2012 23:26:16
0   0

Naci demiş ki;
Bu dizinin işi biraz ZOR.Yeni çeşitli karakterler,gelişecek yeni konular bulalım derken,kendilerinide çarşafa dolaştırmışlar.Yani bukadarı fazla.Dizi yol alacakken,kendi etrafında dönüp duruyor.Şu ana kadar hiç birşey anlaşılmış değil.Yapılan masraflara emeğe yazık.Yapımcı bir şeyi ğörmüyor. Dizi seyircileri,ben dahil,sabırsızlıkla belirgin bir şekilde görmek isteriz. Burda herkes,hoca efendiler,hamamcılar, esnaflar,saray halkı,ajanlar(japon Nijya kopyası)Çağırılanlar...Vallahi aklım karıştı kafam şişti.Dizi bölümünü iki günde ancak bitirdim.Birşeyde anlamadım.ÇOK KARIŞTIRDILAR.Bu şartlarla haftayı beklemiyorum desem yalan olmaz. Yahu biraz başarılı dizilere bakın Ey yapımcı.İÇİMİZİ KARARTINIZ.Yapın şu PatronaHalil isyanını,bitirin.Paranızıda emeğinizide daha akıllı,güzel,anlaşılır seyirciyi hayran bırakacak şekilde,yeni bir dizi yapın.ZATEN PATRONA İSYANI OSMANLININ YÜZKARASI BIR DÖNEMDİ.Bize bunu sevdiremezsiniz.Emeğinize yazık... Koskoca Osmanlıda başka hiçmi konu yok be atkadaşım.Hamamcının sarı çürük dişlerini,salyalı ağızını görmekten bıktık usandık yahu...
20.11.2012 10:56:39
0   0

Sultanim demiş ki;
yeni sezona ilk basda süpheyle bakmisdim, lakin, yeni bölmleri eskisine göre dahada güzel olmus. oyuncularin canlandirdigi karakterlerin tam oturmasi icin, biraz zamana ihtiyac var, bu da dolgal birseydir. ve sunu iyi görelim, ozaman dönen dolaplarin aynilari dünde bugünde dönüyor. fitne fesat bu dünya döndükce hep var olacak. önemli olan öfekyle, lafla sözle degilde akilla anlamak.
20.11.2012 03:26:54
0   0

mustafa demiş ki;
sezon finalindan sonra oyuncularin cogu degisti ya, sanirim yonetmen ile yazarda degismis.dizi sanki kopuk kopuk bir ordan bir burdan karisik anlasilmaz bir hal almis. oyuncularin replikleri, sacma sacma konusmalarida caba.
19.11.2012 22:50:11
0   0

Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler