logo

Kurt Seyit ve Şura 10. Bölüm izle

Özet: Şura, Seyit’in hayatından endişe ederken, Petro’nun Seyit’e kurduğu tuzak saatler geçtikçe daha inandırıcı bir hale gelir. Petro, Şura’nın sadece aşkını değil, Seyit’e olan inancı da sınar. Kurt Seyit tutsak olduğu gemiden kaçmak için yollar ararken; Petro Seyit’in bir daha asla geri dönmeyeceğinden emindir. Şura’nın en zayıf anı, Petro’nun aşkını ilan etmesi için bir fırsat olur.
Elem demiş ki;
Kitaptan bircok yerde farkli seyretmiş senaryo..
1-Celil ve Tatya Kırımda kaliyor,Tatya ölmüyor
2-Gûzide diye biri yok kitapta
3-Şeref oteldeki çalişanlardan hicbirinden soz edilmiyo sadece otel sahibi varr,İngiliz askerleri yok
4-Seyit daha Kırimda bag evlerinde iken Celil ile anliyorlar Petronun ihanetini ve orda öldurup gömuyorlar Petroyu. Petro Şura nin peşinde de degildi kitapta, sadece bolşeviklerin tarafindaydi, bu kadar etkili degildi.Baronesden cok az soz ediliyordu.Istanbula falan gelmemisti Barones ve Petro.
5-Seyit in annesi ve babasi ölmuyordu kitapta, cok cok sonra annesi öluyordu..
5 ay önce
0   0

sezzy demiş ki;
Sevgili Selin ve LaLem, yorumlariniza katiliyorum. Bence de Seyit Petro.ya degil de hemen Sura.ya kosmaliydi. Teyzenin yuksekten bakma tavirlari da cok itici. Ogluysa cok cana yakin. Guzide ile Celil arasinda birseyler yssanmasi o guzel aile icin bir yikim olur. O sicacik aile ortami bozulur. Baslarda oyle birsey olacagini saniyordum ama birkac bolumdur Celil.in o camasirci kiza (agbisi oldurulen kiz) ilgi duymaya basladigini hissediyorum. Guzide.ninki umutsuz bir ask galiba. Guzideyi ben de cok begeniyorum. Bakalim Tina ile Ahmet aski olacak mi? Gerci Tina cok degisti. O tepelerden bakan kiz yok artik. Ama teyze Sura icin de Tina ivinde duruma el koyacak gibi. Oteldeki ufaklik cok tatli. Ayseyi sevmiyorum. Bu kizi ilk gordugumden beri bana cok itici geliyor. Yarinki ozeti okudum. Ayse hayallere kapiliyor. Petro sayesinde Seyit Sura.ya ofkelendi diye SSeyit.in Sura.yi unutup onu sevecegini dusunuyor. Sevgi bu kadar basit mi ki sevdiginden hemen vazgecip baskasini sevsin??? Yarinki bolum guzel sahneler yok gibi. Bakalim, belki bizi yaniltirlar. Herkese keyifli izlemeler diliyorum.
27.05.2014 - 04:36
0   0

LaLem demiş ki;
Herkese merhaba. Evet selin cim bu dizide herşey var ama olayların dramatize edilmesi yetersiz kalıyor. Yinede seyredilmeye değer bir dizi dediğin gibi. Şura beni her bölümde daha fazla etkiliyor. Kıvanç a gelince rol icabı mı böyle ruhsuz yoksa kendini role veremdiğimden mi bilemiyorum. Petro bana bir mlkrobun nasıl birçok insanı zehirliyebileceğine en güzel örnek. Sezzy nin dediği gibi insanın öldüresi geliyor. Bır yorumcu petro seyit e daha ne kötülük yapabilir demişti. Demek insan istedikten sonra yapılacak kötülük çokmuş. Merak ettiğim bir şey var, barones ten gelen mektupta ne yazıyordu. Neyse bu sefer mektup arapça değil rusça yazılmıştı. Petro rolündeki oyuncu hakikaten çok inandırıcı. Bence diğer oyuncuların hepsi rollerine yakışıyorlar. Ben güzide yi her bakımdan çok beğeniyorum. Duygularını çok güzel belli ediyor. Hele küçük sabri doğuştan oyuncu mübarek. Güzıde ile celil aşkı başlayacak mı diye de merak ediyorum. Yahya nın kötü bir karakter olmasını isterdim. Yoksa ona çok üzüleceğim. Şura nın petro dan ona aşık olduğunu duyduğu zaman gösterdiği tepkiyi beğendim. Şura derin bir karakter olduğunu da gösterdi seyit in içinde bulunduğu karmaşayı anladığını göstererek. Neydi o teyzenin hali. Şeytan diyor al sandalyeyi vur kafasına. Bende bu bölümde herşeyin biraz oldu bittiye getirildiğini düşünüyorum. Daha doğrusu yönetmenler bize iki olay arasında geçen süreyi iyi aktaramıyorlar. Mesela seyit in gemiye bindirilmesiyle geri dönmesi arasında geçen zaman bir aymış, neden ki. Rusya ya giden gemiye yeni bindirilmişlerdi, bir kaç gün içinde kurtuldular. Zaten rusya yla ıstanbul arası gemiyle birkaç gün. Belki hapisten çıkması uzun sürmüştür ama bunu bize anlatmaları gerekirdi. Ayla ya çok üzüldüm, inşallah şu yüzbaşıdan intikamını alır. Teyze kısa bir zaman sonra ingiltere ye döneceklerini söylemişti, hala istanbul dalar. Bu arada celil ne zaman hapisten kurtuldu da iş bile buldu anlıyamadım. Galiba bu bölümü bir daha seyretmem lazım. Yusuf şura nın iğnesini nereden tanıdı anlıyamadım. Aynısı tina da mı var. Kavuştuklarında çalan melodi çok güzeldi. Teyze oğullarıda çok yakışıklı. O da yıllar sonra kavuştuk diyor ve biz yine aradan yıllar geçtiğini anlıyamadık. Herkese hayırlı cumalar.
23.05.2014 - 10:36
0   0

SELİN demiş ki;
Herkese selam. Bu bölümü seyrettikten sonra kendi kendime şunu sordum. Oyuncular genellikle iyi, mekanlar, kostümler güzel, olaylar fena değil, çekimler iyi , dramatik uzatmalar yok ama ben neden bırşeylerden hoşnutsuzum? Şimdiye kadar çıkarabildiğim şey bu diziyi yapanlar dramaturjı konusunda yetesiz kalıyorlar. Ne acıyı ne de sevinci iyi işleyemiyorlar, ki bu dizinin tutulup tutulmıyacağını belirliyecek bir olgu. Dilerim bu konuda kendilerini geliştirirler. Çünki bence herşeye rağmen kaliteli bir dizi. Gelelim bölümün yorumuna. Bu bölümde de Kıvanç beni etkiliyemedi. Zaten göründüğü sahnelerde diğer bölümlerden daha azdı. Olaylar biraz fazla hızlı ilerliyor gibime geliyor. Şura’nın teyzesini ve ablasını aynı bölümde bulması, Seyit’in hemen kurtulması gibi. Petro’nun her planının tıkır tıkır işlemesi de sinir bozucu tabii. Bu bölümde benim favori oyuncularım Petro ve yüzbaşı Bill’di. Birisi melek yüzlü şeytan öbürü şeytan yüzlü şeytan. Celil’le ufaklık Sabri’de herzamanki gibi çok iyiler. Şura sevinçli, aşık ve kıskanç haliyle çok daha inandırıcı. Çok acı çeken biri duygusunu bu bölümde bana veremedi. Belkide ağlarken bile gözleri gülen bir insan olmasındandır bu, çünki içten rol yaptığı görülüyor. Bizim zampara Rıza da ufaktan Aya’ya evlenme teklif etti. Ben Aya’yla Petro arasında birşeyler olabileceğini düşünmüştüm ama galiba Celil’le birşeyler yaşayacak. Tina’yla Yusuf’ta çok güzeller. Barones’ın birden ortadan kaybolması birlikte çalıştığı grupların dikkatini çekecek mi acaba? Bu arada Barones rolündeki oyuncu herzamanki gibi çok iyi. Bütün dizilerde görülen saçmalıklar burada da görülüyor tabii ki. Örneğin: teyzesi Şura’ya “kaçıp gittiğinizde iki ay sonra evleneceğinizi düşünüyorduk aradan yıllar geçti ancak gelinliği giyebildin ” diyor. Aylar geçti dese inanacağım da... Bu arada teyze de rolünde çok başarılı. Diğer saçmalıkta Seyit’in kurtulur kurtulmaz Şura’ya, otel’e değil de Petro’ya gitmesi. Bill’den korktu gitmedi diyeceğim ama Yahya’ya mektup yazıp otel’e geleceğini bildirdiğine göre demek ki gidebiliyor. Hem neden Şura’ya değil de Yahya’ya mektup yazıyor? Şura’nın otel’den ayrıldığını bilmiyor ki? Anlamadığım diğer bir konu da, bildiğim kadarıyla Seyit Şura’nın ailesini tanıyor ve dolayısıyla teyzesinin oğlunu da tanıması gerekmiyor mu? . Yoksa ben mi birşeyler kaçırdım. Burada keseyim başkalarına da yazacak bir şey kalsın. Herkese sevgiler.
22.05.2014 - 17:00
0   0

sezzy demiş ki;
Bu Pedro.yu elime gecirsem Kurt Seyit.ten once ben oldurecegim. Bu ne kalles, ne pis karakterli biri. Malesef Seyit de Celil de o kadar durust ve temiz kisiler ki Petro.nun hain olabilecegi akillarina bile gelmiyor. Her bolum daha da guzel ve heyecanli olmaya basladi. Yayin saatini eski vaktine alirlarsa reytingler daha yuksek olacaktir. Bunlarin isine aklim ermiyor. Hem yayin saatini gec vakte aliyorlar, hem de reytingi dusuk diye $ikayet ederler.
22.05.2014 - 03:26
0   0

Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler