logo

Hatırla Sevgili 11. Bölüm izle

Özet: 0
hakikat demiş ki;
Ne olursa olsun idamla sonuçlanacak bir suç işlemiş olamazlar. Dertleri hükumeti indirmekse bunu darbe değil demokratik bir yolla seçimle yapmalılardı. Madem ki halk bu kadar isyan etmiş, bu kadar şikayetçi, yeni yapılacak seçimde zaten hükümet düşerdi. Ama bunun yerine dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde olmayan bir şekilde ihtilalle olay çözülmeye çalışılmıştır. Bu da demokrasimizde ağır bir yara olarak hala durmaktadır. Ayrıca mahkeme tahkiki ve incelemeden çok, açıkça önceden belirlenmiş bir kararı tatbik etmeye uğraşmaktadır.

2   0

Barbaros demiş ki;
Bu arkadaşların bazı yorumlarına katılmıyorum.Adnan Menderes eğer bir dikdatör olmasaydı asılmazdı.Gazeteler,mizah ve karikatür dergileri,afişler hepsi eğer kendisine yönelik eleştiri bulunuduruyorsa kaldırılmaktaydı.Unutmayalım ihtilalin olduğu gün halk sokaklara dökülmüş ellerinde türk bayraklarıyla kurtulmalarına dair kutlamalar içerisindeydi.Eğer ki darbe bizi 50 yıl geriye götürdüyse bunu sebebi silahlı kuvvetler değil kesinilikle Celal Bayar,Adnan Menderes ve beraberindekilerdir.Dizide de çok açık bir şekilde ortaya dökülmüştür bu gerçekler.O dönemi ve sancıların ayna gibi yansıtmaktadır bu denli bir dizi yapımında emeği geçenler gerçekten takdiri hak etmişler.

1   0

laylaylom demiş ki;
adnan menderesi bosbosuna astilar, su hakim bozuntusunu bir güzel televizyona girib dövesim geldi menderese sus otur bos laf .... dedigi an.

1   0

nurten demiş ki;
cok acikli bir film,ama gercek ,ben sefte seyrediyorum (bulgaristan) ve cook etkilendim

0   0

ahuzar demiş ki;
Demokrat Partililerin koğuşlarında hangi arkadaşlarının asıldığını anlamak için sayım yaptıkları anlarda gözyaşlarımı tutamadım gerçekten.bu ne sancılı bir bekleyiştir yarabbim :-(

1   0

ahuzar demiş ki;
izlerken tüylerimin diken diken olduğu tek bölümdür.146 1 tatbikiyle idamına günlerce gitmedi kulaklarımdan bu söz.o dönemin şartlarında ne kadar gerekliydi bu maddenin tatbiki elbette tartışılır fakat bu darbenin Celal Bayar ında dediği gibi Türkiye Cumhuriyetini siyasi ve sosyal anlamda 50 yıl geriye götürdüğü kesinlikle doğrudur.Gerçekten çok etkileyici bi bölümdü,özellikle filmin sonlarına doğru Ahmet ve Yaseminin konuşması tüm herşeyi anlatıyordu.

1   0

Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler